ΝΕΑ

Χωρίς κατηγορία
20 Μαρτίου 2023
Ανακοίνωση Ε.Ο.Α.Α. για την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Νέων

Με αφορμή την απόπειρα διαστρέβλωσης πληροφοριών που αφορούν στην σύνθεση της ελληνικής αποστολής για το προσεχές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Νέων της Βιέννης, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας έχει να δηλώσει τα εξής:   

  • Η Ε.Ο.Α.Α. δεν έχει ακόμα αναρτήσει την έγκριση του προϋπολογισμού της ελληνικής αποστολής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, επειδή απλώς δεν έχει λάβει το έγγραφο από τη Γ.Γ.Α.. Μόλις το λάβει επίσημα, αυτό θα αναρτηθεί, όπως έχουν αναρτηθεί και ΟΛΕΣ οι εγκρίσεις μετάβασης και έγκρισης προϋπολογισμού, όλων των αποστολών εξωτερικού, για το Μπόουλινγκ και το Μπιλιάρδο. 
  • Για να απαλλάξουμε ορισμένους από τον κόπο να ψάχνουν, ενημερώνουμε ότι υπάρχει και άλλη μία έγκριση ελληνικής αποστολής, με ημερομηνία 03.03.2023, η οποία δεν έχει αναρτηθεί ακόμα στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας επειδή μας απεστάλη με λάθη και έχει επιστραφεί στη Γ.Γ.Α. για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.
  • Όσοι επιθυμούν να προβούν σε νέες τοποθετήσεις, καλό θα ήταν πριν το πράξουν, να έχουν τις βασικές γνώσεις για να μπορούν να διακρίνουν την διαφορά μεταξύ προϋπολογισμού και απολογισμού, τη δομή και την νόμιμη υποβολή αυτών. Σε πείσμα των καιρών και των καλοθελητών, ένα πράγμα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ βέβαιο: Δεν θα δαπανηθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ από τα χρήματα της Ομοσπονδίας, για τη μετάβαση και διαμονή συνοδών της αποστολής στη Βιέννη. 
  • Αυτονόητο είναι, δε, ότι η παρουσία οποιουδήποτε συνοδού σε μία Εθνική αποστολή δεν συνιστά ταξίδι αναψυχής, όπως ίσως νομίζουν κάποιοι κρίνοντας από προσωπικές τους εμπειρίες άλλων εποχών, αλλά καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες και συνοδεύεται από συγκεκριμένες αρμοδιότητες, που αποσκοπούν στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας. 
  • Η κατάπτυστη προσπάθεια εμπλοκής της Εθνικής Ομάδας Νέων, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στη δημιουργία εντυπώσεων κατά της Ομοσπονδίας, καταδεικνύει το επίπεδο και την ποιότητα αυτών των ανθρώπων. Σε αυτό το ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο, δεν θα σας ακολουθήσουμε. 
  • Έχοντας την αμέριστη στήριξη και νομιμοποίηση της υγιούς, συντριπτικής πλειοψηφίας των Σωματείων-Μελών, καθώς και την εκτίμηση όλων των υπερκείμενων και συνεργαζόμενων θεσμικών φορέων, η Ε.Ο.Α.Α. αντιλαμβάνεται τον ισχυρό αντίκτυπο που έχουν οι πρωτοβουλίες της για εξωστρέφεια και ανάπτυξη του αθλημάτων του Μπόουλινγκ και του Μπιλιάρδου, μέσα από συνέργειες που ποτέ άλλοτε δεν είχαν γίνει πραγματικότητα στη χώρα μας.  
    Διαβεβαιώνουμε σε όλους τους τόνους, ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με ακόμα περισσότερο ζήλο, για να ανεβάσουμε τα αθλήματά μας ψηλότερα και να αποκτήσει η Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο, απαλλαγμένη από παθογενή στοιχεία που ανήκουν πλέον οριστικά στο παρελθόν.