ΝΕΑ

Αγώνες, Γενικά
22 Μαΐου 2022
Κριζίνης και Ροβιθάκη θριάμβευσαν στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Α’ Κατηγορίας (video & photos)

Ο Βαγγέλης Κριζίνης και η Νατάσα Ροβιθάκη ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Μπόουλινγκ Α’ Κατηγορίας, το οποίο διοργάνωσε με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.) υπό την αιγίδα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην αίθουσα “TenPin Bowling” στην Καλαμαριά, το Σαββατοκύριακο 21-22 Μαΐου.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, που διεκδίκησαν μέχρι τέλους τα μετάλλια και κέρδισαν το χειροκρότημα για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για τις επιδόσεις τους.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Μπόουλινγκ (MBC) και Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της Ε.Ο.Ε. Θανάσης Βασιλειάδης, οι οποίοι απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές και νικήτριες, μαζί με τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Α.Α. Γιώργο Λαμπράκη.

Στην κατηγορία Ανδρών, πρωταθλητής Ελλάδας για έβδομη φορά στην καριέρα του και δεύτερη συνεχόμενη αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Κριζίνης της ΑΕΚ Μπόουλινγκ με 4.011 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 215,33. Μόλις έξι κορύνες λιγότερες (4.005 στο σύνολο, με μέσο όρο 213,89) είχε ο Γιώργος Στεφανίδης του Α.Σ. Ακαδημία Πατρών, ο οποίος κατέλαβε τη 2η θέση χάνοντας στο φινάλε την ευκαιρία να κατακτήσει την πρωτιά. ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Σταμάτης Ρορός της ΑΕΚ Μπόουλινγκ με 3.801 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 205,61.

Στον Ρορό ανήκε και το μοναδικό τέλειο παιχνίδι της διοργάνωσης, καθώς πέτυχε 300άρι στο 6ο παιχνίδι της Α’ Φάσης των αγώνων, το Σάββατο 21/05.

Στην κατηγορία Γυναικών, η Νατάσα Ροβιθάκη του συλλόγου Θεσσαλία 2014 πρόσθεσε άλλον έναν πανελλήνιο τίτλο στην συλλογή της, με 3.541 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 190,33, κερδίζοντας 115 κορύνες ως μπόνους στις κόντρες της τελευταίας φάσης των αγώνων. Τη 2η θέση κατέκτησε η Γεωργία Σαγώνα του Ο.Π.Μ. Θεσσαλονίκης με 3.503 κορύνες ως άθροισμα, έχοντας μέσο όρο 191,00 και 65 κορύνες ως μπόνους, ενώ την 3η θέση πήρε η Χριστίνα Καππάτου των Σ.Τ.Ρ.Α.Ι.Κ.ΕΡ.Σ. με 3.396 κορύνες στο σύνολο και 181,72 ως μέσο όρο.

Συγχαρητήρια στους νικητές και τις νικήτριες, καθώς και σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες για την σπουδαία προσπάθειά τους!

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 για το Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας:

Δείτε το Photo Album της διοργάνωσης στην επίσημη σελίδα της Ε.Ο.Α.Α. στο Facebook