ΝΕΑ
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Λαμπράκης και το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Παπαδοπούλου εκπροσώπησαν την Ε.Ο.Α.Α. στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε την Παρασκευή (27/09) στο ΟΑΚΑ, με την συμμετοχή περισσότερων από 4.000 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι μαζί με Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και πρωταθλητές, έστειλαν το μήνυμα «Αθλούμαστε Μαζί, Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή», στο πλαίσιο του εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση κήρυξαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο την έναρξη της αθλητικής ημερίδας «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», που σχεδιάστηκε ειδικά για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας, παρουσία των Υφυπουργών Παιδείας Ζέττας Μακρή και Ιωάννας Λυτρίβη, καθώς και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά.
Μετά την Τελετή Έναρξης, που περιλάμβανε επίσης επιδείξεις αθλημάτων, τα Σχολεία μετέβησαν στο «Τείχος των Εθνών» και στο προπονητήριο Κ2, όπου μεταξύ άλλων είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προσομοίωση παιχνιδιού μπόουλινγκ. Παράλληλα, οι μαθητές-μαθήτριες πήραν μέρος σε αντίστοιχη βιωματική εμπειρία με αθλητές των Εθνικών ομάδων στα αθλήματα χάντμπολ, βόλεϊ, στίβο, ποδηλασία, ξιφασκία, τοξοβολία, χόκεϊ επί χόρτου, πυγμαχία, ράγκμπι, μπάσκετ με αμαξίδιο κ.ά..
Δείτε εδώ το αναλυτικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: https://www.minedu.gov.gr/news/59639-27-09-24-to-ypourgeio-paideias-thriskevmaton-kai-athlitismoy-ston-eortasmo-tis-11is-panellinias-evropaikis-imeras-sxolikoy-athlitismoy
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση εορτασμού της 11ης Πανελλήνιας και Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού:





