ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις, Μπιλιάρδο
17 Απριλίου 2023
Θρίαμβος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρισπόντων Εθνικών Ομάδων, ιστορικό χρυσό μετάλλιο για το ελληνικό μπιλιάρδο!

Με μία ανεπανάληπτη επιτυχία για το ελληνικό μπιλιάρδο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρισπόντων Εθνικών Ομάδων, στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς οι Νίκος Πολυχρονόπουλος / Κώστας Κοκκόρης ανέβηκαν στην κορυφή του βάθρου, χαρίζοντας στη χώρα μας το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού!

Το ελληνικό δίδυμο θριάμβευσε στον τελικό απέναντι στους Σουηδούς Μπλόμνταλ / Νίλσον στο scotch double (τάι μπρέικ) έπειτα από συγκλονιστική εμφάνιση, η οποία αναμένεται να παραμείνει αξεπέραστη για πολλά χρόνια, αφού έκαναν οι Έλληνες 14 καραμπόλες σερί για να εξασφαλίσουν πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο.

Προηγουμένως, οι Πολυχρονόπουλος / Κοκκόρης είχαν λυγίσει με αντίστοιχο τρόπο στο τάι μπρέικ τους Ολλανδούς Γιάσπερς / Ντε Μπρούιν στα ημιτελικά και με 2-0 νίκες τους Γάλλους Μπιρί / Ντεφογκελέρε στα προημιτελικά. Στη φάση των ομίλων, είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 με τους Αυστριακούς Κοστιστάνσκι / Μάουρερ και είχαν κερδίσει 2-0 τους Σουηδούς Πένερ / Όλσον.

Συνολικά, η εμφάνιση του Νίκου Πολυχρονόπουλου στο ομαδικό ήταν καταπληκτική, αφού κέρδισε καθαρά όλους τους αστέρες του ευρωπαϊκού μπιλιάρδου, ενώ ο Κώστας Κόκκορης ήταν αλάνθαστος στα καθοριστικά τάι μπρέικ.

Θετική παρουσία είχε και η δεύτερη ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τον Νίκο Τρεμούλη και τον εξαιρετικό Γρηγόρη Ρέτζιο, η οποία επίσης πάλεψε για την είσοδο στα προημιτελικά αλλά ηττήθηκε από τους Ιταλούς Τζανέτι / Σιάκα και τους Γάλλους Μπιρί / Ντεφογκελέρε στη φάση των ομίλων.

Οι Έλληνες αθλητές πανηγύρισαν όλοι μαζί, σε κλίμα συγκίνησης, την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, που είναι το πρώτο για τη «γαλανόλευκη» στο ομαδικό σε μία μεγάλη διοργάνωση, έπειτα από ένα ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ένα σε παγκόσμιο από τους Νίκο Πολυχρονόπουλο / Φίλιππο Κασιδόκωστα στο παρελθόν.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας απευθύνουν θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή για την επιτυχημένη παρουσία της στην Αττάλεια και ιδιαίτερα στους Νίκο Πολυχρονόπουλο / Κώστα Κοκκόρη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρισπόντων Εθνικών Ομάδων, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού μπιλιάρδου!