ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις, Μπιλιάρδο
27 Απριλίου 2024
Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου Κ25 στη Σαλαμίνα

Με τους καλύτερους οιωνούς άνοιξε στην Σαλαμίνα η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπιλιάρδου Τρισπόντων Κ25, στο οποίο συμμετέχουν 24 νέοι παίκτες υψηλού επιπέδου από 10 ευρωπαϊκές χώρες.

Η διοργάνωση φιλοξενείται στην Αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη, στο Δημαρχείο Σαλαμίνας, όπου τις αποστολές καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιώργος Θ. Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.) κ. Γιώργος Λαμπράκης και ο Αθλητικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μπιλιάρδου (CEB), Ιταλός κ. Στέφανο Μαλακρίτα, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η Ελλάδα επανέρχεται για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια ως «οικοδέσποινα» διεθνών διοργανώσεων μπιλιάρδου.  

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η πρεμιέρα των αγώνων περιλάμβανε τη φάση των ομίλων, στην οποία οι Έλληνες παίκτες είχαν εξαιρετική παρουσία. Τρεις από αυτούς, οι Δημήτρης Σελεβεντάς, Γιώργος Τσοκάντας και Στέφανος Αλεξανδρόπουλος πήραν την πρόκριση για το «τοπ 16», ενώ η παρουσία του Χρήστου Φαλάγγα ολοκληρώθηκε στη φάση των ομίλων, παρότι στάθηκε επίσης πολύ καλά.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Σαββάτου (27/04) περιλαμβάνει τους νοκ άουτ αγώνες της φάσης των «16» το πρωί και τους προημιτελικούς αγώνες το απόγευμα, ενώ το ενδιαφέρον θα κορυφωθεί την Κυριακή (28/04) με τους ημιτελικούς και τον τελικό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα για τους αγώνες: https://www.eurobillard.org/events/ec3cu25-413.html