ΝΕΑ

Αγώνες, Μπιλιάρδο
15 Απριλίου 2024
Στην Άγκυρα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρισπόντων Ομαδικού – Ατομικού η Εθνική Ανδρών του Μπιλιάρδου

Διπλό αγωνιστικό στόχο θα έχουν οι τέσσερις Έλληνες αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρισπόντων Μπιλιάρδου στην Άγκυρα, από τις 16 έως τις 21 Απριλίου, διεκδικώντας επιτυχίες τόσο σε Ομαδικό όσο και σε Ατομικό επίπεδο στο αγώνισμα των τρισπόντων.

Η ελληνική αποστολή αναχώρησε σήμερα, Δευτέρα (15/04) για την τουρκική πρωτεύουσα, αποτελούμενη από τους Νίκο Πολυχρονόπουλο, Κωνσταντίνο Κοκκόρη, Δημήτρη Σελεβεντά και Διονύση Τσοκάντα.

Στο Ομαδικό, που θα ξεκινήσει την Τρίτη (16/04) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη (17/04), οι Νίκος Πολυχρονόπουλος – Κωνσταντίνος Κοκκόρης θα αγωνιστούν ως κάτοχοι του ευρωπαϊκού τίτλου έπειτα από τον πρωτοφανή περσινό θρίαμβό τους στην αντίστοιχη διοργάνωση της Αττάλειας. Αντίπαλοί τους στη φάση των ομίλων θα είναι οι Τσέχοι Ράντοβαν Χάγεκ – Ράντεκ Νόβακ και οι Γάλλοι Μαξίμ Πανάια – Αντριάν Τασουάρ.
Παράλληλα, οι Δημήτρης Σελεβεντάς – Διονύσης Τσοκάντας θα αντιμετωπίσουν στον δικό τους όμιλο τους Πορτογάλους Ρούι Μανουέλ Κόστα – Ζοσέ Μιγκέλ Σοάρες και τους Ολλανδούς Ζαν Πολ Ντε Μπρόιν – Γέσπερ Γιόρισεν.
Η καλύτερη ομάδα από κάθε όμιλο θα προκριθεί, για να ακολουθήσουν νοκ άουτ αναμετρήσεις μέχρι την ανάδειξη της τελικής νικήτριας.

Από την Πέμπτη (18/04) θα αρχίσουν οι αντίστοιχοι αγώνες του Ατομικού, που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή (21/04), με τους αθλητές να είναι χωρισμένοι σε 16 ομίλους των τριών.
Ο Δημήτρης Σελεβεντάς θα παίξει με τον Κενάν Τζαντούρκ από την Ελβετία και τον Φουρκάν Σενέλ από την Τουρκία, ο Κωνσταντίνος Κοκκόρης θα αντιμετωπίσει τους Ισπανούς Βαλεντίν Ανταλούθ Αντόν και Χοσέ-Μαρία Μας, ο Διονύσης Τσοκάντας θα αναμετρηθεί με τον Σουηδό Μίκαελ Νίλσον και τον Βέλγο Πέτερ Ντε Μπάκερ, ενώ ο Νίκος Πολυχρονόπουλος έχει προκριθεί απευθείας στους νοκ άουτ αγώνες της φάσης των «32».

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων Ομαδικού Τρισπόντων: https://www.eurobillard.org/events/ec3cnt-407.html#infos

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα αγώνων Ατομικού Τρισπόντων: https://www.eurobillard.org/events/ec3cind-408.html#infos

Καλή επιτυχία στους αθλητές μας!