ΝΕΑ

Γενικά
11 Φεβρουαρίου 2024
Ξεχωριστή λάμψη στην κοπή πίτας της Ε.Ο.Α.Α.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Ακριβείας την κοπή πίτας και τη βράβευση αθλητών-αθλητριών που διακρίθηκαν στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις του 2023. Η πρωτοβουλία, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά, αγκαλιάστηκε με θέρμη από τα σωματεία-μέλη της Ομοσπονδίας και από τους επίσημους φορείς, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να καθιερωθεί σε ετήσια βάση.

Την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο «Υάδες All Day Café Restaurant» στο Αττικό Άλσος, τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Διοικητής του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ κ. Γρηγόρης Λέων, ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. κ. Χρήστος Παπούλιας και η ειδική συνεργάτης της Ε.Ο.Α.Α. επί θεμάτων σχολικού αθλητισμού και ασχολιών προπονητών κυρία Μαρία Παπαδοπούλου.

Επιπλέον, τις ευχές τους έστειλαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού  κ. Γιάννης Βρούτσης, η Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Ε.Ο.Ε. κυρία Βούλα Κοζομπόλη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Ε.Ο.Ε. κυρία Βασιλική Μιλλούση, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ χαιρετισμό με τις δικές του θερμές ευχές απέστειλε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προγραμματισμένης απουσίας εκτός Αθηνών.

Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν η εκπρόσωπος του σωματείου «ΑΟΜ Ο Αμφιτρύων», κυρία Τζίνα Αντωνάτου. Αξίζει να αναφερθεί ότι το φλουρί αντιστοιχούσε στο γούρι του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» για το 2024, το οποίο αποτελεί αναπαράσταση του Πολικού Αστέρα (“Northern Star”), με έναν πολύ ιδιαίτερο συμβολισμό: Το φετινό γούρι είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Ιδρύτριας του Σωματείου, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία συμβολίζει το φωτεινό αστέρι που θα καθοδηγεί την «ΕΛΠΙΔΑ».

Έπειτα από την κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Α.Α. κ. Γιώργο Λαμπράκη, ακολούθησε η βράβευση των αθλητών-αθλητριών Μπόουλινγκ και Μπιλιάρδου που πέτυχαν σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις κατά την προηγούμενη χρονιά:

– Οι Νίκος Πολυχρονόπουλος και Κωνσταντίνος Κοκκόρης για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ομαδικό Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Μπιλιάρδου 2023, στην Αττάλεια της Τουρκίας.

– Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη διοργάνωση Μπιλιάρδου World 3-cushion Survival 2023, στην Σεούλ της Κορέας.

– Οι Βαγγέλης Κριζίνης και Γεωργία Σαγώνα για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στις Μικτές Δυάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών Μπόουλινγκ (ECC) 2023, στο Βερολίνο της Γερμανίας.

– Ο Δημήτρης Σελεβεντάς για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ατομικό Νέων Ανδρών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τρισπόντων Μπιλιάρδου Νέων Κ21, στο Βερντέριο της Ιταλίας.

– Οι Βαγγέλης Κριζίνης, Γιώργος Στεφανίδης, Νίκος Καγιαλόγλου, Νίκος Σέρελης, Γιάννης Ξύδας, Αναστάσης Εξάρχου με αρχηγό αποστολής τον Νίκο Μπούφεση, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ομαδικό Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Εθνικών Ομάδων 2023, στο Βίτελσχαϊμ της Γαλλίας.

– Ο Βαγγέλης Κριζίνης για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ατομικό Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Εθνικών Ομάδων 2023, στο Βίτελσχαϊμ της Γαλλίας.

– Η Γεωργία Σαγώνα για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ατομικό Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών Μπόουλινγκ (ECC) 2023, στο Βερολίνο της Γερμανίας.

– Ο αρχηγός της αποστολής της Εθνικής ομάδας Μπόουλινγκ Νίκος Μπούφεσης για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στις Μικτές Δυάδες και του χάλκινου μεταλλίου στο Ατομικό Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών Μπόουλινγκ (ECC) 2023, στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με ευχές για Καλή Χρονιά, γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες για τα αθλήματα του Μπόουλινγκ και του Μπιλιάρδου!