ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις
21 Ιανουαρίου 2024
Σέρελης, Ξύδας και Σαγώνα, Γιανναδάκη η ελληνική τετράδα στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ 2024

Οι Νίκος Σέρελης, Γιάννης Ξύδας στους άνδρες και οι Γεωργία Σαγώνα, Αλεξάνδρα Γιανναδάκη στις γυναίκες θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στο φετινό Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ (MBC 2024), που θα διεξαχθεί στη Ρώμη από τις 21 έως τις 28 Απριλίου, έπειτα από την επικράτησή τους στους αγώνες επιλογής (trials) για την στελέχωση της Εθνικής ομάδας.

Στους αγώνες επιλογής, στην αίθουσα “Cosmos Bowling” στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, συμμετείχαν συνολικά 50 αθλητές και 20 αθλήτριες, που αγωνίστηκαν στην προκριματική φάση από την Πέμπτη 18/01 μέχρι και το Σάββατο 20/01, ενώ το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με την ανάδειξη των κορυφαίων μέσα από την τελική φάση της Κυριακής 21/01.

Στην κατηγορία ανδρών, τις δύο προνομιούχες θέσεις κατέλαβαν ο Νίκος Σέρελης του Α.Σ. Ακαδημία Πατρών με 3.899 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 210,22 και ο Γιάννης Ξύδας των ΣΤΡΑΪΚΕΡΣ με 3.877 κορύνες και μ.ό. 210,94, ο οποίος μάλιστα γιόρτασε σήμερα (Κυριακή 21/01) τα 16α γενέθλιά του και τα συνδύασε με αυτή την ξεχωριστή επιτυχία.

Στις γυναίκες, τα δύο εισιτήρια για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα κέρδισαν η Γεωργία Σαγώνα του Ο.Β.Θ. με 3.678 κορύνες στο γενικό σύνολο και μέσο όρο 199,06 και η πρωτοεμφανιζόμενη 16χρονη Αλεξάνδρα Γιανναδάκη της Α.Ε.Κ. Μπόουλινγκ με 3.456 κορύνες και μέσο όρο 186,17.

Τα καλύτερα παιχνίδια πέτυχαν ο Γιάννης Ξύδας των ΣΤΡΑΪΚΕΡΣ στους άνδρες με 289 κορύνες και η Στέλλα Τσικούνα του Α.Σ.Μ. Κόσμος στις γυναίκες με 243, αμφότεροι στην 1η φάση της διοργάνωσης.

Η συμμετοχή στο προσεχές Μεσογειακό Πρωτάθλημα της Ρώμης θα αποτελέσει την έκτη συνολικά και δεύτερη συνεχόμενη για τη Γεωργία Σαγώνα στον θεσμό (ήταν παρούσα στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2011 στη Βαρκελώνη, του 2016 στην Μπολόνια, του 2019 στη Μάλτα, του 2021 στο Παρίσι και του 2023 στο Σαν Μαρίνο) και τη δεύτερη συμμετοχή για τον Νίκο Σέρελη που είχε επίσης αγωνιστεί στο MBC 2019 στη Μάλτα, ενώ το ντεμπούτο τους στον θεσμό θα κάνουν οι 16χρονοι Γιάννης Ξύδας και Αλεξάνδρα Γιανναδάκη, συνθέτοντας μία τετράδα που θα αποτελέσει ένα ιδανικό μίγμα εμπειρίας και νιάτων.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων επιλογής, οι τέσσερις νικητές δήλωσαν:

Νίκος Σέρελης: «Νιώθω ότι βρίσκομαι σε αρκετά καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό, μπήκα στα trials με πολλή αυτοπεποίθηση και αυτό φάνηκε στο σκορ που πέτυχα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω την Εθνική ομάδα για δεύτερη φορά στην σειρά, έπειτα από την συμμετοχή μου και στο περσινό Ομαδικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών. Η Ελλάδα συνηθίζει να δείχνει πολύ καλό πρόσωπο στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα και θα προετοιμαστούμε ώστε να φέρουμε και φέτος όσο περισσότερα μετάλλια γίνεται. Θα έχουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλά ως δίδυμο στους άνδρες με τον Γιάννη Ξύδα, που είναι ένας εξαιρετικός νέος αθλητής, ενώ και οι γυναίκες μας είναι πολύ καλές. Η Γεωργία Σαγώνα έχει αποδείξει επανειλημμένα την αξία της και η Αλεξάνδρα Γιανναδάκη είναι ένα ακόμη νέο ταλέντο, που ελπίζουμε να τα πάει περίφημα».

Γιάννης Ξύδας: «Ήταν ένας δύσκολος και αγχωτικός αγώνας, επειδή στις κόντρες της τελικής φάσης η διαφορά μπορούσε να κατέβει πολύ γρήγορα. Έπρεπε να φανώ πολύ συγκεντρωμένος στα δικά μου παιχνίδια και είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπόρεσα να φτάσω στον στόχο μου. Θα είναι η τρίτη συμμετοχή μου με την Εθνική ομάδα μέσα σ’ έναν χρόνο, έπειτα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και το Ομαδικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών του 2023. Είμαι ευτυχισμένος για όσα έχω καταφέρει στην ηλικία μου και για τη βοήθεια που μου έχουν προσφέρει οι γονείς μου όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον, ετοιμάζομαι για το πρώτο μου Μεσογειακό Πρωτάθλημα και για να πάμε στη Ρώμη να κερδίσουμε αρκετά μετάλλια ως ομάδα».

Γεωργία Σαγώνα: «Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας και χαίρομαι που πέτυχα τον στόχο μου. Μπράβο και στην Αλεξάνδρα που κατέκτησε τη 2η θέση ως πρωτοεμφανιζόμενη, αλλά και στα αγόρια που επικράτησαν στην κατηγορία τους. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα της Ρώμης, όπως κάνουμε πάντοτε σ’ αυτόν τον θεσμό».

Αλεξάνδρα Γιανναδάκη: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε trials για το Μεσογειακό Πρωτάθλημα και χαίρομαι πολύ που τα κατάφερα και που θα κάνω το ντεμπούτο μου με την Εθνική ομάδα. Ήταν μία επιτυχία που δεν την περίμενα, επειδή δεν ήμουν βέβαιη ότι θα συμμετείχα σ’ αυτούς τους αγώνες επιλογής, λόγω άλλων, σχολικών υποχρεώσεών μου. Το ήθελα όμως πάρα πολύ και από την στιγμή που το πίστεψα, μπόρεσα να το πετύχω».

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στα trials και καλή επιτυχία στην τετράδα που θα μας εκπροσωπήσει!