ΝΕΑ

Γενικά
15 Δεκεμβρίου 2023
Παρουσίαση του Μπόουλινγκ στο 2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το Μπόουλινγκ είχαν οι μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού, από το οποίο άνοιξαν οι δράσεις της παρουσίασης των αθλημάτων της Ε.Ο.Α.Α. στις σχολικές μονάδες της Αττικής για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024. Οι ενέργειες αυτές θα πολλαπλασιαστούν στο προσεχές χρονικό διάστημα, με περισσότερα σχολεία να έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού για τη γνωριμία των μαθητών-μαθητριών με το άθλημα από στελέχη της Ομοσπονδίας.

Το 2ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού ήταν το πρώτο από τα σχολικά συγκροτήματα του Λεκανοπεδίου που ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα της Ε.Ο.Α.Α. και ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Λάμπρο Γιώργα και την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ιωάννας Ιωάννου για την σημαντική συμβολή τους.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, παρόντες ήταν το μέλος του Δ.Σ. Πάνος Καλαϊτζής, η συνεργάτιδα της Ομοσπονδίας επί παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών θεμάτων Μαρία Παπαδοπούλου, ο προπονητής Παναγιώτης Αδαμίδης, καθώς και οι αθλητές-αθλήτριες Ευαγγελία Κυβέλου (ΑΣΜ Κόσμος), Αλεξάνδρα Μουρελάτου (ΑΕΚ Μπόουλινγκ), Μαρία Σταθοπούλου (ΑΣΜ Δάφνης) και Γιάννης Σταθόπουλος (ΑΣΜ Δάφνης), που πραγματοποίησαν αγωνιστική προσομοίωση μπόουλινγκ και ενημέρωσαν τα παιδιά για το άθλημα.

Ανάλογες δράσεις θα ακολουθήσουν ανά την επικράτεια, καθ’ όλη την σχολική χρονιά, τόσο για το άθλημα του Μπόουλινγκ που μπήκε από πέρσι στα σχολεία, όσο και για το Μπιλιάρδο, που φέτος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά με οργανωμένο και επίσημο τρόπο σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, κατόπιν σχετικής άδειας που εξασφάλισε η Ε.Ο.Α.Α. από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.