ΝΕΑ

Γενικά
7 Δεκεμβρίου 2023
Χιλιάδες μαθητές-μαθήτριες γνώρισαν το Μπόουλινγκ στις «Δράσεις ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ», σε Π. Φάληρο και Γλυφάδα

Τεράστια ανταπόκριση και απόλυτη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του αθλήματος του Μπόουλινγκ σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου στο Παλαιό Φάληρο και στη Γλυφάδα, σε συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας με την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Δ’ Αθήνας και με την υποστήριξη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Δήμου Γλυφάδας.

Η παρουσίαση του Μπόουλινγκ έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος των «Δράσεων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ», στο ΔΑΚ Παλαιού Φαλήρου στις 27-28 Νοεμβρίου και στο 1ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας στις 29-30 Νοεμβρίου, όπου χιλιάδες παιδιά ήρθαν σε επαφή με το άθλημα και γνώρισαν τις βασικές αρχές του.

Περισσότερα από 40 Γυμνάσια και 30 Δημοτικά Σχολεία των νοτίων προαστίων της Αθήνας συμμετείχαν σε αυτή τη δράση της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Δ’ Αθήνας με υπεύθυνη τη Μαρία Τσανάκα και την ομάδα της και είχαν, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μία προσομοίωση διαδρόμου μπόουλινγκ.

Παρόντες στις «Δράσεις ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» ήταν, εκ μέρους της Ε.Ο.Α.Α., το μέλος του Δ.Σ. Πάνος Καλαϊτζής, η συνεργάτιδα της Ομοσπονδίας επί παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών θεμάτων Μαρία Παπαδοπούλου, οι Φίλιππος Μοντσενίγος, Παναγιώτης Αδαμίδης, Γιάννης Σταθόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες το άθλημα του Μπόουλινγκ και απάντησαν σε όλα τα ερωτήματά τους, καθώς και οι υπεύθυνες σχολικοί σύμβουλοι Αφροδίτη Κατσιγιάννη και Σοφία Σπανουδάκη.

Με την ολοκλήρωση του τετραήμερου προγράμματος, η Ε.Ο.Α.Α. δέχθηκε ευχαριστήρια επιστολή από τον Διευθυντή της Δ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και Πρόεδρο της Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Λεωνίδα Μάντζο, ανανεώνοντας το ραντεβού για ανάλογες μελλοντικές κοινές δράσεις.