ΝΕΑ

Αποφάσεις, Νομιμοποίηση
29 Οκτωβρίου 2023
Ισχυρή θετική ψήφος στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Α.Α., έρχεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός με οφέλη αξίας 300.000 ευρώ

Με ισχυρή ώθηση μπαίνει σε μια νέα, ψηφιακή εποχή η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας, η διοίκηση της οποίας έλαβε την αμέριστη υποστήριξη των σωματείων-μελών της στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/10 στο ξενοδοχείο “Hyatt Regency”, στη Θεσσαλονίκη.

Στην Έκτακτη Γ.Σ. εκπροσωπήθηκαν 19 από τα 33 σωματεία-μέλη με δικαίωμα ψήφου, τα οποία υπερψήφισαν με απόλυτη ομοφωνία τον Προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας για το έτος 2024, ενώ με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της, με 18 ψήφους υπέρ (η μία ψήφος με επιφύλαξη, για την προσθήκη στο άρθρο 4, παράγραφος 2 πρότασης υπό στοιχείο ια’) και 1 ψήφο κατά.

Επιπλέον, πανηγυρικό χαρακτήρα έδωσε στη Γενική Συνέλευση η αναλυτική παρουσίαση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το οποίο θα αποφέρει οφέλη αξίας 300.000 ευρώ στην Ε.Ο.Α.Α. και στα σωματεία-μέλη της που καλλιεργούν τα αθλήματα του Μπόουλινγκ και του Μπιλιάρδου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παροχή εξοπλισμού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ομοσπονδίας και των σωματείων-μελών της, την πλήρη ψηφιακή οργάνωση, την επιμόρφωση στη χρήση προγραμμάτων και ψηφιακών εργαλείων, καθώς και την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού για τη διαδικτυακή μετάδοση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ε.Ο.Α.Α..

«Εάν τα σωματεία-μέλη επιβαρύνονταν εξ ολοκλήρου με τη δαπάνη για την υλοποίηση της ψηφιακής μεταρρύθμισης, αυτό το κόστος θα αντιστοιχούσε σε συνδρομές 40 ολόκληρων ετών. Χάρη στην σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας, που επιτεύχθηκε έπειτα από μία προσπάθεια και προεργασία πολλών μηνών από την Ομοσπονδία μας, όλες αυτές οι παροχές θα έρθουν άμεσα και με ελάχιστο κόστος, καθώς θα περιλαμβάνονται στην ετήσια συνδρομή μέλους για κάθε σωματείο. Η υλοποίηση του προγράμματος βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, έχουμε ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες και πολύ σύντομα θα μπορούμε να δούμε τα πρώτα δείγματα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Α., Γιώργος Λαμπράκης, ο οποίος εξέφρασε εκ νέου τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Σημαντικά οφέλη θα αποφέρει και η συνεργασία της Ε.Ο.Α.Α. με τις εταιρείες Microsoft και Google, η οποία επίσης ανακοινώθηκε επίσημα και περιλαμβάνει τη δωρεάν χρήση λογισμικού αξίας 7.300 κάθε χρόνο.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η έκθεση των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά στοιχεία του έτους 2022, έπειτα από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην Ε.Ο.Α.Α. με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Ο κ. Λαμπράκης τόνισε, μάλιστα, ότι κατόπιν πρόσφατης ενημέρωσης που έλαβε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο εξής όλες οι αθλητικές Ομοσπονδίες θα είναι υποχρεωμένες να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση και να ακολουθούν το παράδειγμα της Ε.Ο.Α.Α., διενεργώντας έλεγχο ορκωτών λογιστών σε ετήσια βάση, ως προαπαιτούμενο για την έγκριση λειτουργίας τους.

Το βίντεο-παρουσίαση της Ε.Ο.Α.Α. για το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο προβλήθηκε στην Έκτακτη Γ.Σ.: