ΝΕΑ

Γενικά, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
20 Σεπτεμβρίου 2023
Η Ε.Ο.Α.Α. συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BEACTIVE

Η Ε.Ο.Α.Α. δηλώνει παρούσα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα #BEACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Μέσα από την ειδική δράση με την ονομασία “Be Bowling Active”, που θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου (ώρα 13:00 – 15:00) στην αίθουσα “Royal Bowling” στο Περιστέρι, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να μυηθούν στον κόσμο του μπόουλινγκ.

Στόχος της δράσης είναι η ευρύτερη διάδοση του αθλήματος στη χώρα μας και ιδιαίτερα η ενίσχυση της πρόσβασης όλων των πληθυσμιακών ομάδων στον κόσμο του μπόουλινγκ, με ισότιμη συμμετοχή των φύλων και των ιδιαίτερων κατηγοριών.

Το πρόγραμμα #BEACTIVE αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και έχει ως επίκεντρο μία εβδομάδα εορτασμού του αθλητισμού (23-30 Σεπτεμβρίου), η οποία αποσκοπεί στην ενεργοποίηση των πολιτών σε όλη την Ευρώπη και την συμμετοχή τους σε αθλητικές-φυσικές δραστηριότητες. Οι δράσεις του προγράμματος, εκτός της συγκεκριμένης εβδομάδας, εκτείνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Την υλοποίηση του #BEACTIVE επιβλέπει στη χώρα μας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.