ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις
17 Ιουνίου 2023
Φινάλε στο EMC 2023 με την συμμετοχή του Κριζίνη στο Μάστερς

Με την συμμετοχή του Βαγγέλη Κριζίνη στο Μάστερς, όπου κατέλαβε τη 17η θέση, ολοκληρώθηκε η απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της Εθνικής ομάδας μπόουλινγκ ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βίτελσχαϊμ στη Γαλλία.

Ο Έλληνας αθλητής που είχε μπει στην κορυφαία 24άδα με τον 11ο καλύτερο συνολικό μέσο όρο, δεν τα κατάφερε να περάσει στο «τοπ 16» και να διεκδικήσει μία ακόμα μεγαλύτερη διάκριση, καθώς ηττήθηκε στον 1ο γύρο του Μάστερς από τον Ιταλό Νικόλα Πονγκολίνι με 1-2 (επιμέρους σκορ: 227-246, 216-207, 193-236).

Παρόλα αυτά, η ελληνική εκπροσώπηση στη διοργάνωση της αλσατικής πόλης καταγράφεται ως η πιο επιτυχημένη της χώρας μας, αφού για πρώτη φορά το ελληνικό μπόουλινγκ πανηγύρισε δύο μετάλλια σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών (χάλκινο στο Ατομικό από τον Βαγγέλη Κριζίνη και χάλκινο στο Ομαδικό από τους Αναστάση Εξάρχου, Νίκο Καγιάλογλου, Βαγγέλη Κριζίνη, Γιάννη Ξύδα, Γιώργο Στεφανίδη, με έκτο μέλος τον Νίκο Σέρελη), φτάνοντας τα τέσσερα συνολικά στην ιστορία της στον θεσμό.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας απευθύνουν για άλλη μία φορά τα θερμά συγχαρητήριά τους σε όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας για τις σπουδαίες επιτυχίες τους και για την συνολική εξαιρετική παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Ανδρών!