ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις
9 Ιουνίου 2023
Ξύδας και Εξάρχου έκαναν την αρχή στο Ατομικό Ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπόουλινγκ

Με την προσπάθεια των δύο νεότερων μελών της Εθνικής ομάδας, του Γιάννη Ξύδα και του Αναστάση Εξάρχου, που αγωνίστηκαν στον πρωινό όμιλο του Ατομικού, άνοιξε την Παρασκευή (09/06) η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπόουλινγκ Ανδρών στο Βίτελσχαϊμ της Γαλλίας.

Την καλύτερη επίδοση από ελληνικής πλευράς σημείωσε ο Γιάννης Ξύδας, που έριξε 1.300 κορύνες στα έξι παιχνίδια του Ατομικού (μέσος όρος 216,7) και βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 12η θέση της κατάταξης μεταξύ των 56 αθλητών που έχουν αγωνιστεί.
Παράλληλα, μάλιστα, έγινε ο νεότερος Έλληνας εκπρόσωπος στην ιστορία του θεσμού, σε ηλικία 15 ετών και 4,5 μηνών, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2007 ο 16χρονος τότε Βαγγέλης Κριζίνης, ο οποίος επίσης είναι παρών στη φετινή διοργάνωση.

Από την πλευρά του ο Αναστάσης Εξάρχου, που έκανε και εκείνος ντεμπούτο σ’ ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, έριξε 1.197 κορύνες (μέσος όρος 199,5) και είναι προς το παρόν 32ος στην κατάταξη του Ατομικού Ανδρών.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με το απογευματινό Β’ Γκρουπ (15:45 – 19:30), όπου θα πάρουν μέρος οι Βαγγέλης Κριζίνης και Γιώργος Στεφανίδης ξεκινώντας τα παιχνίδια τους από τον διάδρομο 9, ενώ αύριο, Σάββατο 10/06, θα διεξαχθεί το Γ’ Γκρουπ του Ατομικού Ανδρών (11:00 – 14:45), στο οποίο έχουν τοποθετηθεί οι Νίκος Καγιάλογλου και Νίκος Σέρελης, που θα αρχίσουν την προσπάθειά τους από τον διάδρομο 23.

Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γκρουπ θα προκύψει η τελική κατάταξη της προκριματικής φάσης, καθώς και η τετράδα των αθλητών που θα πάρουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς.

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Ανδρών, που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 172 αθλητές από 31 χώρες.