ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις
16 Μαΐου 2023
Απόλυτα επιτυχημένη η δράση “Be Bowling Active” για κωφούς και βαρήκοους μαθητές

Με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή 75 μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου των Ειδικών Σχολείων Κωφών και Βαρηκόων Αττικής πραγματοποιήθηκε το Πρόγραμμα “Be Bowling Active”, εγκαινιάζοντας την συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών.

Η πρώτη κοινή δράση μεταξύ των δύο Ομοσπονδιών φιλοξενήθηκε στην αίθουσα “Cosmos Bowling Center” στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου οι μαθητές από τα Ειδικά Σχολεία Κωφών και Βαρηκόων της Αργυρούπολης και της Αγίας Παρασκευής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Μπόουλινγκ, να παίξουν, να διασκεδάσουν και να μυηθούν στον κόσμο του αθλήματος.
Συμμετείχαν συνολικά 75 αγόρια και κορίτσια, συνοδευόμενα από περίπου 15 καθηγητές τους.

Εκ μέρους της διοίκησης της Ε.Ο.Α.Α., τους μαθητές και τους συνοδούς τους καλωσόρισαν η συνεργάτιδα της Ε.Ο.Α.Α. επί παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών θεμάτων Μαρία Παπαδοπούλου και ο προπονητής Παναγιώτης Αδαμίδης, ενώ από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών παρευρέθηκαν η τεχνική σύμβουλος Μπάσκετ της Ομοσπονδίας Αθηνά Ζέρβα και η τεχνική σύμβουλος Αθλημάτων Σοφία Δαυλιάκου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Α. Γιώργος Λαμπράκης, ο οποίος συνομίλησε με τα στελέχη της Ε.Ο.Α.Κ. για την συνέχιση και επέκταση των δράσεων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και αποτελεί μέρος της δέσμης ενεργειών και πιλοτικών προγραμμάτων της Ε.Ο.Α.Α. για την ευρύτερη διάδοση του αθλήματος του Μπόουλινγκ στη χώρα μας.