ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις
15 Μαΐου 2023
Εντυπωσιακή ανταπόκριση και μεγάλη επιτυχία στο Πιλοτικό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Γυμνασίων Αττικής

Με μεγάλη συμμετοχή και με τα πιο όμορφα μηνύματα για το μέλλον του Μπόουλινγκ στην Ελλάδα, διεξήχθη το Πιλοτικό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Γυμνασίων Αττικής σχολικού έτους 2022-2023, ένα εγχείρημα που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. 

Το αίτημα της Ε.Ο.Α.Α., το οποίο έγινε πραγματικότητα λαμβάνοντας την έγκριση της αρμόδιας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) του Υπουργείου Παιδείας, αγκαλιάστηκε από τα σχολεία της Αττικής, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με ενθουσιώδη τρόπο. 

Περισσότεροι από 250 μαθητές και μαθήτριες, από 50 και πλέον Γυμνάσια του Λεκανοπεδίου αλλά και των νησιών του Σαρωνικού, γνώρισαν και αγάπησαν το Μπόουλινγκ με τον ωραιότερο τρόπο, συμμετέχοντας στο Πιλοτικό Πρωτάθλημα από την Τρίτη 09/05 έως τη Δευτέρα 15/05. 

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν σε τρεις αίθουσες, το “Blanos Bowling στη Γλυφάδα, το Cosmos Bowling στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και το Royal Bowling στο Περιστέρι, όπου διεξήχθη και η Τελική Φάση της διοργάνωσης τη Δευτέρα 15/05, με την συμμετοχή των 20 κορυφαίων ομάδων των προκριματικών. 

Από πλευράς της Ε.Ο.Α.Α., το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πάνος Καλαϊτζής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Μπόουλινγκ Φίλιππος Μοντσενίγος, η συνεργάτιδα της Ε.Ο.Α.Α. επί παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών θεμάτων Μαρία Παπαδοπούλου και οι προπονητές Παναγιώτης Αδαμίδης και Αθηνά Ζώρζου συνέβαλαν στην υποστήριξη της διοργάνωσης και στην εξοικείωση των μαθητών-μαθητριών με το άθλημα. 

Ξεχωριστή στιγμή, που έδωσε πρόσθετη αξία στη διοργάνωση, αποτέλεσε το σύνθημα του Γυμνασιάρχη Μεσαγρού Αίγινας, το οποίο ανέφερε ότι «μαθαίνουμε τα παιδιά να παίζουν μπόουλινγκ και να μην κάνουν μπούλινγκ», υπογραμμίζοντας τη δύναμη του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι. 

Νικήτρια στην Τελική Φάση αναδείχθηκε η ομάδα του 2ου Γυμνασίου Γλυφάδας, με 2η την ομάδα του 2ου Γυμνασίου Σαλαμίνας και 3η την ομάδα του 2ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού. Όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες, όμως, έφυγαν με την ικανοποίηση της συμμετοχής και της εισόδου στον όμορφο κόσμο του μπόουλινγκ, στον οποίο είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψουν και θα παραμείνουν! 

Η Ε.Ο.Α.Α. ανανεώνει το ραντεβού με τους καθηγητές, τις καθηγήτριες, τους μαθητές και τις μαθήτριες, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Συγχαρητήρια στους νικητές-νικήτριες και σε όλους τους συμμετέχοντες!