ΝΕΑ

Διοργανώσεις
1 Απριλίου 2023
«Πέταξαν» για Βιέννη οι νεαροί εκπρόσωποι του ελληνικού μπόουλινγκ

Τα φτερά τους για τη Βιέννη άνοιξαν οι ανερχόμενοι πρωταθλητές του μπόουλινγκ Αναστάσης Εξάρχου, Γιάννης Ξύδας και Χρυσάννα Αυγερινού, οι οποίοι θα αγωνιστούν με το εθνόσημο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Νέων (European Youth Championships – EYC 2023) στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Οι νεαροί Έλληνες εκπρόσωποι αναχώρησαν παίρνοντας πολλή θετική ενέργεια μαζί τους, καθώς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» βρέθηκαν για να τους ευχηθούν καλή επιτυχία ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Α. Γιώργος Λαμπράκης και η Αντιπρόεδρος Βασιλική Παντιέρα.

Μαζί με τους αθλητές συνταξίδεψαν οι γονείς τους, ενώ αρχηγός της ελληνικής αποστολής θα είναι ο Νίκος Μπούφεσης.

Η αυλαία του EYC 2023 θα ανοίξει την Κυριακή 02/04 με την ενημερωτική συνάντηση των αρχηγών αποστολών, την επίσημη προπόνηση και την Τελετή Έναρξης, ενώ το αγωνιστικό πρόγραμμα θα έχει ως εξής: Τη Δευτέρα 03/04 θα διεξαχθούν οι Δυάδες Αγοριών, την Τρίτη 04/04 οι Δυάδες Κοριτσιών, την Τετάρτη 05/04 το 1ο σκέλος του Ομαδικού Αγοριών και Ομαδικού Κοριτσιών, την Πέμπτη 06/04 το 2ο σκέλος και τα τελικά του Ομαδικού Αγοριών και Ομαδικού Κοριτσιών, την Παρασκευή 07/04 το Ατομικό Αγοριών, το Σάββατο 08/04 το Ατομικό Κοριτσιών και τέλος την Κυριακή 09/04 τα Μάστερς Αγοριών και Κοριτσιών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων έχει αναρτηθεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης: https://eyc2023.etbfchampionships.eu/about-eyc/schedule/

Στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Νέων πρόκειται να λάβουν μέρος συνολικά 169 αθλητές και αθλήτριες (96 αγόρια, 73 κορίτσια), εκπροσωπώντας 30 χώρες.