ΝΕΑ

Αποφάσεις, Διοργανώσεις
16 Μαρτίου 2023
Γίνεται πραγματικότητα το Πιλοτικό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ Γυμνασίων Αττικής, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την υλοποίηση του Πιλοτικού Πρωταθλήματος Μπόουλινγκ Γυμνασίων Αττικής για το σχολικό έτος 2022-2023, έπειτα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας, το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) του Υπουργείου Παιδείας.

Ένα όραμα ετών γίνεται πραγματικότητα για το ελληνικό μπόουλινγκ, που θα έχει πλέον τη δυνατότητα να αποκτήσει ισχυρότερη πρόσβαση στις νέες ηλικίες, να δημιουργήσει καινούργιους φίλους για το άθλημα και να κατακτήσει τη θέση που του αρμόζει στο ελληνικό αθλητικό γίγνεσθαι.

Η επίσημη έγκριση της διεξαγωγής του Πιλοτικού Πρωταθλήματος Γυμνασίων Αττικής αποτελεί το πρώτο βήμα μιας ευρύτερης προσπάθειας που πρόκειται να έχει εξίσου σημαντική συνέχεια, καθώς η Ε.Ο.Α.Α. έχει σχεδιάσει και προτείνει στους αρμόδιους φορείς μία δέσμη πιλοτικών προγραμμάτων, με γνώμονα τη διάδοση του αθλήματος του Μπόουλινγκ.

Το αναλυτικό αγωνιστικό πρόγραμμα του Πιλοτικού Πρωταθλήματος Μπόουλινγκ Γυμνασίων Αττικής θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα από την Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ..