ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις, Μπιλιάρδο
7 Μαρτίου 2023
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου Εθνικών Ομάδων οι Πολυχρονόπουλος, Αντωνάτος

Έτοιμοι να εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα με τον καλύτερο τρόπο είναι οι αθλητές του μπιλιάρδου Νίκος Πολυχρονόπουλος και Κώστας Αντωνάτος, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων στο Φιέρζεν της Γερμανίας, από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου.

Οι Έλληνες αθλητές αναχωρούν αύριο (Τετάρτη 08/03) για τη γερμανική πόλη, όπου θα δώσουν ραντεβού συνολικά 16 εθνικές ομάδες, χωρισμένες σε ομίλους των τεσσάρων.
Η Ελλάδα έχει τοποθετηθεί στον Α’ Όμιλο, μαζί με την κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου Τουρκία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, η οποία θα είναι και η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας, την Πέμπτη 09/03 (18:00 ώρα Ελλάδας).

Την Παρασκευή 10/03 θα διεξαχθεί η 2η αγωνιστική του ομίλου μας και το Σάββατο 11/03 η 3η αγωνιστική, όπως και η προημιτελική φάση στην οποία θα προκριθούν οι δύο κορυφαίες ομάδες κάθε ομίλου, ενώ η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει την Κυριακή 12/03 με τους ημιτελικούς και τον τελικό.

Οι εκπρόσωποί μας θα έχουν στο Φιέρζεν την στήριξη της ιδιαίτερα δραστήριας ελληνικής κοινότητας της περιοχής, η οποία πρόκειται να βρεθεί στο πλευρό τους.

Στα προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιλιάρδου Εθνικών Ομάδων, η χώρα μας έχει να επιδείξει δύο σημαντικές επιτυχίες την τελευταία 25ετία, με την κατάκτηση της 2ης θέσης από τους Νίκο Πολυχρονόπουλο – Φίλιππο Κασιδόκωστα το 2003 και της 4ης θέσης από τους Γιώργο Σακκά – Νίκο Τρεμούλη το 1998, που ήταν και η πρώτη επιτυχία για το ελληνικό μπιλιάρδο σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών.

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων, σύνδεσμοι για τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση των αγώνων, καθώς και τα αποτελέσματα, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα http://umb.cuesco.net/competition/info?idx=153

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας εύχεται καλή επιτυχία στην Εθνική ομάδα!