ΝΕΑ

Αποφάσεις
20 Ιανουαρίου 2023
Ανακοίνωση Ε.Ο.Α.Α. για αγωνιστική δραστηριότητα μπόουλινγκ στην Κρήτη

Το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.), θα ήθελε να ενημερώσει τα Σωματεία – Μέλη, τους αθλητές και τις αθλήτριες, ότι η προγραμματισμένη αγωνιστική δραστηριότητα μπόουλινγκ στην αγωνιστική περιφέρεια Κρήτης, ακυρώθηκε.

Τόσο ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Α. όσο και οι Πρόεδροι των Σωματείων με έδρα την Κρήτη, έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό τους τελευταίους πέντε μήνες, για να πραγματοποιηθούν αγώνες στην Κρήτη.

Μετά από αναβολές, παροχή διευκρινίσεων και συναντήσεις επί συναντήσεων, τον Ιανουάριο του 2023, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο αιθουσών της Ε.Ο.Α.Α. της αθλητικής εγκατάστασης στο Ηράκλειο Κρήτης και υπογράφηκαν τα έγγραφα παραχώρησης για τη διοργάνωση του 1ου, 2ου και 3ου Σταθμού.

Η Ε.Ο.Α.Α. ολοκλήρωσε την προκήρυξη, προετοίμασε το ηλεκτρονικό σύστημα αγώνων, απέστειλε πλήρη φάκελο στην Περιφέρεια Κρήτης, εξέδωσε άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης και μετά από αίτημα της αίθουσας την 17.01.2023, προχώρησε στην αποστολή της απαραίτητης αλληλογραφίας στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, για την αλλαγή της πρώτης ημερομηνίας αγώνων κατά δύο ημέρες.

Την 18.01.2023 η αίθουσα ενημέρωσε προφορικά τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Α.Α. και την 19.01.2023, απέστειλε έγγραφο με το οποίο ζητούσε την διαγραφή από το μητρώο αιθουσών και ανακάλεσε την παραχώρηση για την διεξαγωγή των αγώνων.

Η Ε.Ο.Α.Α. μετά από απόφαση του Δ.Σ. την 19.01.2023, ως όφειλε προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ακύρωση της άδειας που είχε λάβει από την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Α. αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από τους αθλητές και τις αθλήτριες για την ακύρωση των αγώνων και τα προβλήματα που αυτή θα δημιουργήσει, παρά το γεγονός ότι δεν φέρει καμία ευθύνη.

Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Α. στην συνεδρίαση του την 19.01.2023, αποφάσισε να τροποποιήσει την προκήρυξη της διοργάνωσης των Trials για το MBC 2023 και το επόμενο διάστημα θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν με γνώμονα την αθλητική νομοθεσία για την μείωση των επιπτώσεων της ακύρωσης των αγώνων, στα Σωματεία, τους αθλητές και τις αθλήτριες της Κρήτης, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη.

Όσοι προσπάθησαν τόσο σκληρά να μην πραγματοποιηθούν αγώνες στην Κρήτη, ας απευθυνθούν δημόσια και όχι κρυμμένοι πίσω από τηλέφωνα και πληκτρολόγια, στα Σωματεία, τους αθλητές και τις αθλήτριες της Κρήτης, για να τους εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους τους δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα.