ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις, Μπιλιάρδο
6 Νοεμβρίου 2022
Στην Κορέα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρισπόντων ο Νίκος Πολυχρονόπουλος

Με προορισμό την Κορέα, όπου θα συμμετάσχει στο 74ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρισπόντων, ετοιμάζεται να αναχωρήσει ο πρωταθλητής του μπιλιάρδου Νίκος Πολυχρονόπουλος, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος στη διοργάνωση.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου στην πόλη Ντόνχε με την συμμετοχή συνολικά 48 αθλητών από 23 χώρες. Η προκριματική φάση περιλαμβάνει ομίλους των τριών αθλητών, σε καθέναν από τους οποίους οι δύο πρώτοι θα πάρουν το εισιτήριο για τη φάση των «32», που θα διεξαχθεί με αγώνες νοκ άουτ, όπως και οι υπόλοιπες φάσεις μέχρι τον τελικό.

Αντίπαλοι του Έλληνα πρωταθλητή στον όμιλο θα είναι κατά σειρά ο Ιταλός Αλέσιο Ντ’ Άγκατα (Τετάρτη 09/11) και ο Κορεάτης Κιμ Τζουν Τάε (Πέμπτη 10/11).

Η χώρα μας έχει να επιδείξει έξι μετάλλια στην προϊστορία της στον θεσμό: Ένα χρυσό (Λοζάνη 2009: Φίλιππος Κασιδόκωστας), τέσσερα ασημένια (2003 Βαγιαδολίδ, 2004 Ρότερνταμ και 2013 Αμβέρσα: Φίλιππος Κασιδόκωστας, 2006 Σανκτ Βέντελ: Νίκος Πολυχρονόπουλος) και ένα χάλκινο (2004 Ρότερνταμ: Νίκος Πολυχρονόπουλος).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της διοργάνωσης θα είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο http://umb.cuesco.net/competition/liveScore?idx=141#content ενώ οι αγώνες θα έχουν ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη (live streaming) μέσα από το κανάλι των διοργανωτών στο YouTube: https://www.youtube.com/c/FiveSixInternational.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας εύχεται καλή επιτυχία στον Νίκο Πολυχρονόπουλο και ευχαριστεί τους χορηγούς του (Dynaspheres, Molinari, Gabriels, RoyalPro, 75systems), οι οποίοι καλύπτουν τα έξοδα του ταξιδιού του στην Κορέα.