ΝΕΑ

Αγώνες, Διοργανώσεις
25 Σεπτεμβρίου 2022
Το «νέο αίμα» του μπόουλινγκ ξεχώρισε στο 5ο “Dimitris Karetsos Tournament”

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις του “Cosmos Bowling Center” το τουρνουά μπόουλινγκ “Dimitris Karetsos Tournament 2022”, το οποίο διοργανώθηκε στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα Αθλητή και Προπονητή Δημήτρη Καρέτσου για συνολικά πέμπτη χρονιά και φιλοξενήθηκε φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα.

Η κορύφωση των αγώνων ήρθε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με τους τελικούς, που χαρακτηρίστηκαν από τον έντονο συναγωνισμό και από την ανάδειξη πολλών νεαρών αθλητών μεταξύ των νικητών της διοργάνωσης, με τον πρωταθλητή Ελλάδας Βαγγέλη Κριζίνη να πλαισιώνεται από τρεις Εφήβους μέσα στην τετράδα των κορυφαίων της τελικής κατάταξης.

Νικητής αναδείχθηκε ο 14χρονος Γιάννης Ξύδας, που επικράτησε στον τελικό απέναντι στον Βαγγέλη Κριζίνη με 278-266, ενώ την 3η θέση κατέκτησε ο Αναστάσιος Εξάρχου και την 4η θέση ο 17χρονος Κύπριος Νικόλας Χριστοφή.

Ενδεικτική του υψηλού επιπέδου της διοργάνωσης ήταν η τεράστια επίδοση του Λευτέρη Μοντσενίγου με 1.598 κορύνες σε 6 παιχνίδια, η οποία αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Ελληνικού Μπόουλινγκ και μια από τις κορυφαίες φέτος στην Ευρώπη, καθώς και τα τέσσερα perfect game με 300 κορύνες από τους Πολύδωρο Αγγελάκη (γεν. 2007), Ορέστη Σταματίου, Ιωάννη Κτενάκη και Δημήτρη Λυκιαρδόπουλο.

Το “Dimitris Karetsos Tournament”, το οποίο ξεκίνησε ως θεσμός το 2016 και επανήλθε φέτος μετά από διετή παρένθεση λόγω της πανδημίας, είναι ενταγμένο στην σειρά αγώνων του European Bowling Tour της EBF και δίνει στους συμμετέχοντες αθλητές βαθμούς που λαμβάνονται υπόψη για τον καταρτισμό της ετήσιας ευρωπαϊκής κατάταξης.

Συγχαρητήρια στους νικητές και σε όλους τους συμμετέχοντες!