ΝΕΑ

Αγώνες, Γενικά
4 Μαΐου 2022
Χρυσό μετάλλιο για τους Λευτέρη Μοντσενίγο / Ορέστη Σταματίου στις Δυάδες Ανδρών!

Το χρυσό μετάλλιο στις Δυάδες Ανδρών, έπειτα από σπουδαία εμφάνιση, κατέκτησαν οι Λευτέρης Μοντσενίγος / Ορέστης Σταματίου στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ, που βρίσκεται σε εξέλιξη στην αίθουσα “Strike Bowling” του Χαϊδαρίου.

Το ελληνικό δίδυμο είχε άθροισμα 2.842 κορύνες στο σύνολο των έξι παιχνιδιών (Μοντσενίγος: μέσος όρος 231,00, Σταματίου: μέσος όρος 242,67), επίδοση που αποτελεί μάλιστα νέο ρεκόρ αγώνων. Το προηγούμενο ρεκόρ στα έξι παιχνίδια ανήκε με 2.734 κορύνες στους Ιταλούς Βάλτερ Αλεσάντρο Σάντου / Τομάζο Ράντι από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στο Παρίσι.

Πρόκειται για το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στο φετινό Μεσογειακό Πρωτάθλημα, έπειτα από τα δύο χάλκινα που κατέκτησαν ο Λευτέρης Μοντσενίγος και η Χριστίνα Καππάτου στην πρεμιέρα των αγώνων, στο Ατομικό Ανδρών και στο Ατομικό Γυναικών.

Οι νεαροί Έλληνες πρωταθλητές υποσκέλισαν, έπειτα από μεγάλη μάχη, τους Γάλλους Κένι Μπιγιό / Ουγκό Μπονφουά (2.790 κορύνες στο σύνολο, μ.ό. 232,83 + 232,17), οι οποίοι τερμάτισαν 2οι. Επιπλέον, η γαλλική δυάδα σημείωσε νέο ρεκόρ στα τρία παιχνίδια με 1.486 κορύνες, καταρρίπτοντας την επίδοση των Ιταλών Σάντου / Ράντι (1.423 κορύνες στο Μεσογειακό του 2021), ενώ παράλληλα ο Μπονφουά πέτυχε στο 3ο του παιχνίδι το πρώτο «300άρι» της διοργάνωσης, αλλά και το πρώτο στην ιστορία του θεσμού στις Δυάδες Ανδρών.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Μαλτέζοι Μάουρο Αναστάζι / Λουκ Ράνκιν Καμιλέρι (2.527 κορύνες στο σύνολο, μ.ό. 214,50 + 206,67).

Η δυάδα της Κύπρου, αποτελούμενη από τους Κυριάκο Χατζηττοφή / Ηρακλή Κυριάκου, κατέλαβε την 9η θέση με 2.352 κορύνες στο σύνολο (μ.ό. 182,00 + 210,00).

Ο Λευτέρης Μοντσενίγος δήλωσε μετά τον ελληνικό θρίαμβο: «Τα συναισθήματα είναι πολλά και κυρίως περηφάνια… Είναι πολύ σημαντικό που αυτό το χρυσό μετάλλιο ήρθε μέσα στη χώρα μας και ειδικά απέναντι σε μία ομάδα, τη γαλλική, που έδειξε ότι έχει πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Το ότι η νίκη μας ήρθε με νέο μεσογειακό ρεκόρ την κάνει ακόμα πιο γλυκιά. Παίρνουμε ώθηση για να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις στο τουρνουά. Ευχαριστούμε όλους όσοι βρέθηκαν εδώ και μας ενίσχυσαν».

Ο Ορέστης Σταματίου συμπλήρωσε: «Φάνηκε πως, όταν φεύγει το άγχος, μπορούμε να πετύχουμε τρομερά πράγματα! Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο με νέο ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων. Με δεδομένη την πίεση που υπήρχε και την σημασία του αγώνα, είναι σίγουρα η καλύτερη εμφάνιση που έχω κάνει. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο καλύτερη συνέχεια γίνεται. Αυτή η επιτυχία είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα και σε όσους ήρθαν να μας δουν και να μας εμψυχώσουν».

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται το απόγευμα με τις Δυάδες Γυναικών (15:00 – 18:30), όπου τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Χριστίνα Καππάτου / Μαίρη Αθυμαρίτου στοχεύοντας σε μία νέα διάκριση.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες οι Μικτές Δυάδες (Πέμπτη 05/05) και το Ομαδικό (Παρασκευή 06/05), ενώ το Σάββατο 07/05 θα πραγματοποιηθεί το Μάστερς Ανδρών & Γυναικών, με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων του προηγούμενου τετραήμερου.

Στο 24ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ, το οποίο διοργανώνεται από τη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, συμμετέχουν 30 αθλητές και 27 αθλήτριες από 15 χώρες.