ΝΕΑ

Γενικά
18 Απριλίου 2022
Φωτεινό παράδειγμα ο Αλέξης Σταματίου, πρόσφερε τις Πρώτες Βοήθειες και έσωσε έναν συνάνθρωπό μας

Ένας αθλητής μας, ο Αλέξης Σταματίου, έθεσε σε εφαρμογή τις γνώσεις που απέκτησε μέσα από το πρόσφατο σεμινάριο Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και συνέβαλε ώστε να σωθεί μία ανθρώπινη ζωή, κάνοντας περήφανη ολόκληρη την οικογένεια του ελληνικού μπόουλινγκ με την πράξη του.

Ο 22χρονος αθλητής του Α.Σ.Μ. Δάφνης ενέργησε άμεσα και υπεύθυνα, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες σε μία ηλικιωμένη κυρία που είχε χάσει τις αισθήσεις της.

«Άκουσα ότι μία κυρία στο πάρκο, έξω από τον χώρο εργασίας μου, είχε πρόβλημα με την καρδιά της και χρειαζόταν βοήθεια. Βγήκα και είδα ότι δεν είχε τις αισθήσεις της, αλλά είχε σφυγμό κανονικά. Φροντίσαμε να τη βάλουμε σε μία θέση που βοηθά την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Μετά τη γυρίσαμε στο πλάι για να μην κινδυνέψει εφόσον κάνει εμετό, όπως και συνέβη. Τελικά μέσα από αυτή τη διαδικασία ξαναβρήκε τις αισθήσεις της. Παράλληλα είχαμε καλέσει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ», είπε ο Αλέξης Σταματίου και συμπλήρωσε:

«Η εμπειρία αυτή ήταν ένα μικρό σοκ για μένα, επειδή είναι διαφορετικό να πρέπει να εφαρμόσεις στην πράξη όσα έχεις διδαχθεί στη θεωρία. Ήμουν όμως προετοιμασμένος για αυτό, επειδή μας το είχαν πει στο σεμινάριο. Μέχρι τότε, δεν είχα καμία κατάρτιση σχετικά με τις Πρώτες Βοήθειες. Τώρα θέλω να προχωρήσω ακόμα περισσότερο και να κάνω και ένα πρακτικό σεμινάριο. Οι γνώσεις παροχής Πρώτων Βοηθειών μας κάνουν πιο χρήσιμους για τους συνανθρώπους μας. Όσο περισσότεροι έχουμε τέτοιες γνώσεις, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια θα αισθανόμαστε ως σύνολο».

Η Ε.Ο.Α.Α. συγχαίρει τον Αλέξη Σταματίου για την ενέργειά του και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τα σεμινάρια Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, καθώς και άλλες ανάλογες επιμορφωτικές δράσεις, προς όφελος των ανθρώπων του ελληνικού μπόουλινγκ αλλά και ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας.