ΝΕΑ

Γενικά
14 Φεβρουαρίου 2022
Σε λειτουργία η ψηφιακή πλατφόρμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα Αθλητικά Σωματεία

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας ενημερώνει τα Σωματεία-Μέλη της που εδρεύουν στην Κεντρική Μακεδονία ότι έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η ψηφιακή πλατφόρμα, μέσα από την οποία τα Σωματεία αποκτούν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, να αιτηθούν ψηφιακά βεβαιώσεις και άδειες διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων και επιπλέον να διαθέτουν πλέον ένα ψηφιακό αποθετήριο (μητρώο) για εύκολη πρόσβαση και διαχείριση των στοιχείων τους. 

Όλα τα Σωματεία με έδρα την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης μπορούν να αιτηθούν ψηφιακά κωδικούς εισόδου στο σύστημα και στη συνέχεια να δημιουργήσουν, με μια απλή διαδικασία, το ψηφιακό τους προφίλ για να μπορούν να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά, μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ras.pkm.hydrafed.com/ 

Χάρη στην πρωτοποριακή αυτή υπηρεσία, εκτιμάται ότι το 80% των εργασιών με την Περιφέρεια θα ολοκληρώνεται στο εξής ψηφιακά, με αντίστοιχη εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, καθώς θα μειωθούν δραστικά οι μετακινήσεις, το κόστος των εκτυπώσεων κ.λπ.. 

H E.O.A.A. αποτελεί μάλιστα την πρώτη Αθλητική Ομοσπονδία που συνδέθηκε στην πλατφόρμα και εξέδωσε ψηφιακά την άδεια διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης για τον 6ο Σταθμό της Προκριματικής Φάσης του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος 2021-2022, Β’ Περιφέρειας (Μακεδονίας-Θράκης).

Την επίσημη παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας πραγματοποίησαν σε συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Μπόουλινγκ και Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Θανάσης Βασιλειάδης, καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος.

Οι ομιλητές υπογράμμισαν την σημασία αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος και το γεγονός ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, εισάγει για πρώτη φορά σε όλη την Ελλάδα ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο προς όφελος των Αθλητικών Σωματείων. 

H κυρία Βούλα Πατουλίδου επισήμανε στην τοποθέτησή της, μεταξύ άλλων: «Είναι η πρώτη πλατφόρμα που δημιουργεί μια Περιφέρεια στη χώρα για την ψηφιοποίηση των Αθλητικών Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας τον δρόμο και για τις άλλες. Με αυτή την πλατφόρμα, θα εξυπηρετούμε τους αθλητικούς φορείς με πολύ πιο εύκολο και άμεσο τρόπο. Στόχος είναι να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία»

Από την πλευρά του, ο κ. Άγγελος Χαριστέας δήλωσε: «Με την ψηφιακή πλατφόρμα θα υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση προς τον πολίτη, έλεγχος νομιμότητας των σωματείων, διασφάλιση των στοιχείων τους και μηδενισμός των εκτυπώσεων. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι μαζί μας σε αυτό το εγχείρημα και θεωρούμε ότι θα το επικοινωνήσουν σε όλη τη χώρα»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ξεκινήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα την ενημέρωση όλων των Αθλητικών Σωματείων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με επιμορφωτικές ημερίδες για τη νέα πλατφόρμα.