ΝΕΑ

Γενικά, Διοργανώσεις
29 Οκτωβρίου 2021
Εκτός 16άδας έμεινε ο Κριζίνης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ στα Χανιά

Η βελτιωμένη εμφάνιση στο δεύτερο σκέλος του προκριματικού ανδρών δεν αποδείχθηκε αρκετή για να χαρίσει στον Βαγγέλη Κριζίνη το εισιτήριο για τους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Πρωταθλητών Μπόουλινγκ (ECC 2021), που βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε αρκετά την απόδοσή του στη δεύτερη δέσμη παιχνιδιών και ολοκλήρωσε την παρουσία του στον προκριματικό της διοργάνωσης με μέσο όρο 206,3 (3301 κορύνες στο σύνολο των 16 παιχνιδιών). Ωστόσο, δεν κατάφερε να καλύψει τις μεγάλες απώλειες της πρεμιέρας και τερμάτισε στην 20ή θέση της γενικής κατάταξης, μένοντας έξω από την επόμενη φάση.

Εκτός προνομιούχου 16άδας έμεινε και ο εκπρόσωπος της Κύπρου, Κυριάκος Κωνσταντίνου, ο οποίος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με μέσο όρο 195,8 και κατέλαβε την 26η θέση.

Με την καλύτερη επίδοση του προκριματικού πέρασε ο Ιταλός Νικόλα Πονγκολίνι (μ.ό. 236,4), συνοδεύοντας μάλιστα την πρωτιά με ένα από τα δύο «300άρια» της ημέρας, ενώ το άλλο ανήκε στον Νορβηγό κάτοχο του ευρωπαϊκού τίτλου Γκλεν Μόρτεν Πέντερσεν.

Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο, Σάββατο (30/10), με τη φάση των «16» και με οκτώ επιπλέον παιχνίδια που θα προστεθούν στην προηγούμενη συγκομιδή κάθε αθλητή και αθλήτριας.
Η αρχή θα γίνει με την κατηγορία γυναικών (10:00 – 13:00), όπου παρούσα θα είναι η πρωταθλήτρια Ελλάδας Τάνια Μιχαηλίδου που προκρίθηκε με τη 13η καλύτερη επίδοση, ενώ θα ακολουθήσει χρονικά η κατηγορία ανδρών (14:00 – 17:00), χωρίς ελληνική συμμετοχή.
Το εισιτήριο για τα προημιτελικά θα πάρουν οι οκτώ αθλητές και αθλήτριες με τον υψηλότερο μέσο όρο στο σύνολο των 16+8 παιχνιδιών τους στη διοργάνωση.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών Μπόουλινγκ διοργανώνεται στο “Mega Place” στα Χανιά από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.), με συνδιοργανωτή φορέα την Περιφέρεια Κρήτης και με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων.