ΝΕΑ

Αγώνες, Γενικά, Διοργανώσεις
24 Οκτωβρίου 2021
Νέα εποχή για το ελληνικό μπόουλινγκ, αναδείχθηκε η πρώτη αιρετή διοίκηση της Ε.Ο.Α.Α. με Πρόεδρο τον Γιώργο Λαμπράκη

Μία νέα εποχή ξεκινά για το ελληνικό μπόουλινγκ, έπειτα από τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της νεοσύστατης Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλημάτων Ακριβείας (Ε.Ο.Α.Α.) και την ανάδειξη της πρώτης αιρετής διοίκησης της Ομοσπονδίας, με Πρόεδρο τον Γιώργο Λαμπράκη.

Η Γενική Συνέλευση της Ε.Ο.Α.Α. πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του “Mega Place” στα Χανιά Κρήτης, με την συμμετοχή 13 σωματείων-μελών επί συνόλου 16 με δικαίωμα ψήφου.

Στη θέση του Προέδρου εξελέγη ο Γιώργος Λαμπράκης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα.
Στο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν μαζί του, κατά σειρά, οι εξής υποψήφιοι για το Δ.Σ.: Ελευθερία Σολδάτου (12 ψήφοι), Αργύριος Λογοθέτης (11), Ανθούλα Σταυροπούλου (11), Βασιλική Παντιέρα (10), Νικόλαος Κεκέσης (8) και Θεόδωρος Σταματιάδης (8).
Τις δύο θέσεις των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. κατέλαβαν κατά σειρά οι Δημήτριος Μπελώνης και Παναγιώτης Καλαϊτζής.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Α.Α. θα συνέλθει σε σώμα εντός των επομένων ημερών και θα έχει θητεία περίπου τριών ετών, έως το τέλος του Ολυμπιακού κύκλου 2021-2024.

Εξάλλου, στην τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εξελέγησαν οι Κωνσταντίνα Λιονάκη (12 ψήφοι), Δέσποινα Σύλβια Χρυσοβέργη (9) και Ηλίας Περιφάνης (7), με αναπληρωματικά μέλη κατά σειρά τους Κωνσταντίνο Αγγελάκη (5) και Θεόδωρο Μανώλα (5), ενώ στην τριμελή Πειθαρχική Επιτροπή εξελέγησαν οι Ευάγγελος Σπανουδάκης (11 ψήφοι), Βασιλική Αγγέλου (10), Αναστασία Τσαμακτσόγλου (8), με αναπληρωματικά μέλη τον Δημήτριο Καράτσαλο (5) και την Σοφία Καρκάνη (3).

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Α., ο Γιώργος Λαμπράκης τόνισε: «Ευχαριστώ τα σωματεία και τους ανθρώπους του αθλήματος για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Το μπόουλινγκ είναι ατομικό άθλημα, αλλά η προσπάθεια είναι πάντοτε ομαδική. Έτσι και εμείς, θέλουμε να λειτουργήσουμε ως μία καλή ομάδα, που θα κερδίζει και θα πετυχαίνει τους στόχους της. Έχουμε ξεκινήσει με μεγάλες φιλοδοξίες και θα εργαστούμε όλοι μαζί για να αποκτήσει το ελληνικό μπόουλινγκ την σημαντική θέση που του αξίζει».

Χαιρετισμό απέστειλε στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων στο μήνυμά του: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία σας, διότι μέσα σε ελάχιστους μήνες από τότε που έλαβε την ειδική αθλητική αναγνώριση, δείχνει μεγάλη θέληση για ανάπτυξη. Ευελπιστώ ότι με τον ίδιο ζήλο, η διοίκηση που θα αναδειχθεί από τις αρχαιρεσίες της 24ης Οκτωβρίου θα κατορθώσει να πετύχει την υγιή ανάπτυξη του αθλήματος και τη διεύρυνση της Ομοσπονδίας».

Ταυτόχρονα, σε παρακείμενη αίθουσα του “Mega Place” φιλοξενήθηκε το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ, στο οποίο ο Ολλανδός Άντι Οφέλντερς επανεξελέγη άνευ αντιπάλου στη θέση του Προέδρου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και επιπλέον επικυρώθηκε η μετονομασία του φορέα από European Tenpin Bowling Federation (ETBF) σε European Bowling Federation (EBF).

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο Άντι Οφέλντερς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη διοργάνωση του Συνεδρίου και καλωσόρισε επίσημα την Ε.Ο.Α.Α. στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μπόουλινγκ:
«Οι συνθήκες στο Συνέδριο ήταν εξαιρετικές. Είμαι πολύ περήφανος για τις εθνικές Ομοσπονδίες-μέλη μας, που παρά τη πανδημία έκαναν τρομερή δουλειά, καθώς και για το Προεδρείο μας, το οποίο εργάστηκε σκληρά. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, στο πλευρό της οποίας έχω σταθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη νέα Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας και στα στελέχη της. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν σπουδαία δουλειά και ότι θα ανεβάσουν το ελληνικό μπόουλινγκ σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο από αυτό όπου βρίσκεται. Με περηφάνια υποδεχόμαστε τη νέα Ομοσπονδία στην οικογένεια του ευρωπαϊκού μπόουλινγκ».

Η γιορτή του μπόουλινγκ στα Χανιά συνεχίζεται και κορυφώνεται με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Πρωταθλητών (ECC 2021), που θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 30 χώρες. Οι αγώνες πραγματοποιούνται με συνδιοργανωτή φορέα με την Περιφέρεια Κρήτης και με υποστηρικτή τον Δήμο Χανίων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο: https://ecc2021.ebowling.eu/