ΝΕΑ

Αγώνες, Γενικά, Διοργανώσεις
16 Οκτωβρίου 2021
Χρυσό μετάλλιο η Σαγώνα και χάλκινο ο Κίτσος στο Μάστερς, στο φινάλε του MBC 2021!

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσαν οι Έλληνες αθλητές την παρουσία τους στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ της Γαλλίας, καθώς η Γεωργία Σαγώνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Μάστερς γυναικών και ο Κωνσταντίνος Κίτσος το χάλκινο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών!

Η Γεωργία Σαγώνα αποδείχθηκε ασυναγώνιστη στο Μάστερς, επικρατώντας στα προημιτελικά επί της συναθλήτριάς της Μάρθας Καρατζούλα με σκορ 458-411, για να κερδίσει κατόπιν στα ημιτελικά τη Μαλτέζα Σου Αμπέλα με 452-413 και στον τελικό την Άλια Μπεργκάουερ από την Σλοβενία με 465-449 και να χαρίσει στην Ελλάδα το μοναδικό της χρυσό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση.

Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και ο Κωνσταντίνος Κίτσος κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο στο Μάστερς ανδρών, αφού στα προημιτελικά υπερίσχυσε απέναντι στον Γάλλο Κεντέν Ντερού με 411-396 αλλά στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον επίσης Γάλλο και τελικό θριαμβευτή του αγωνίσματος Μαξίμ Ντιμπουά με 472-436.
Στην προημιτελική φάση ολοκληρώθηκε η παρουσία του Βασίλη Στεφόπουλου, ο οποίος έχασε από τον Ιταλό Βάλτερ Σάντου με 415-389.

Έπειτα από τη διπλή σημερινή επιτυχία στο Μάστερς, η Ελλάδα αποχαιρετά το MBC 2021 με συγκομιδή έξι μεταλλίων: Ένα χρυσό, από την Σαγώνα στο Μάστερς γυναικών, δύο ασημένια, από την Σαγώνα στο ατομικό γυναικών και από τον Κίτσο στο ατομικό ανδρών, καθώς και τρία χάλκινα, από την Σαγώνα στο All-Events γυναικών, από τον Κίτσο στο Μάστερς ανδρών και από τους Σαγώνα / Κίτσο ως δίδυμο στις μικτές δυάδες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής για τις διακρίσεις και για την συνολική προσπάθειά τους!